Opšti uslovi korišćenja uređuju međusobna prava, odnose i uslove pod kojima TZR Tri perle Čoka (u daljem tekstu Prodavac) pruža usluge potrošaču/korisniku.

Korisnik/Potrošač je svako fizičko lice koje poseti ili vrši kupovinu u našoj internet prodavnici laboratorijaperli.com. Korišćenjem sajta laboratorijaperli.com potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili uslove korišćenja (u daljem tekstu Uslovi), pri čemu zadržavamo pravo da bez prethodnog obaveštenja izvršimo izmene i dopune istih. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete. Ukoliko se ne slažete sa Uslovima, nemojte koristiti ovaj sajt niti preko njega obavljati kupovinu.

Uputstvo za online kupovinu

Posetioci sajta laboratorijaperli.com nemaju obavezu kreiranja korisničkog naloga, što znači da kupuju proizvode u svojstvu gosta. Detaljno uputstvo za online kupovinu opisano je u delu internet prodavnice pod nazivom „Kako kupiti“. Nema minimalnog iznosa porudžbine. Maloletna lica mogu koristiti laboratorijaperli.com isključivo uz nadzor roditelja ili staratelja.

Cene i opis proizvoda

Cene navedene na sajtu su izražene u dinarima (RSD). Garantujemo cenu proizvoda na dan kupovine, bez obzira na eventualnu promenu cena na dan isporuke robe.

Sve proizvode nastojimo da opišemo što je tačnije moguće. Takođe, ne garantujemo da su svi navedeni podaci 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

Prikupljanje i zaštita ličnih podataka potrošača

Prodavac se obavezuje da će čuvati privatnost podataka svih svojih potrošača. U pogledu ličnih podataka, Prodavac prikuplja samo najosnovnije podatke o potrošačima, koji su mu neophodni za uspešnu dostavu naručene robe i pružanje informacija potrošaču vezanih za samu narudžbinu ili postavljeno pitanje. Korišćenjem sajta laboratorijaperli.com i komunikacijom sa nama potvrđujete obradu vaših podataka o ličnosti.

Do prikupljanja ličnih podataka može doći u sledećim slučajevima:
– prilikom kupovine gde će vam biti zatraženo da ostavite sledeće podatke: ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail
– prilikom korišćenja kontakt forme gde je potrebno da ostavite vašu e-mail adresu

Prikupljeni lični podaci se koriste u sledećim slučajevima:
– prilikom obrade porudžbine
– prilikom dostave, u smislu da će vaši lični podaci biti prosleđeni kurirskoj službi koja vrši dostavu
– za pružanje informacija kupcima vezanih za samu porudžbinu
– za pružanje odgovora na pitanja postavljena putem kontakt forme

Prikupljeni lični podaci ni u kom slučaju neće biti zloupotrebljeni, niti će isti biti prodati ili iznajmljeni trećim licima.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja koja se tiču politike zaštite vaše privatnosti ili načina na koji se postupa sa vašim ličnim podacima, molimo vas da nas kontaktirate putem e-mail adrese: tzrtriperle@gmail.com

Kolačići (cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju vašem veb pretraživaču kada posetite naš sajt, a koju vaš veb pretraživač šalje nazad nama sledeći put kada kliknete na neku od naših stranica. Oni omugućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama.

Ako ne želite da prihvatite korišćenje kolačića, možete podesiti svoj veb pretraživač da ne prihvata kolačiće ili da vam dozvoli da izaberete da li želite da prihvatite kolačiće od slučaja do slučaja.

Imajte na umu da ako izaberete da ne prihvatate naše kolačiće ne možemo da garantujemo da će sve stranice na sajtu funkcionisati ispravno i da ćete biti u mogućnosti da obavite kupovinu.

Sajt laboratorijaperli.com koristi servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost našeg sajta. Na taj način mogu biti prikupljene anonimne informacije o vašim posetama našim veb stranicama.

Isporuka robe

Naručeni proizvodi se šalju istog ili sledećeg radnog dana, a najkasnije u roku od tri radna dana od prijema porudžbine. Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije (bez Kosova), kurirskom službom Post express opcijom danas za sutra sa dostavom do 19 časova. Plaćanje se vrši pouzećem (gotovinom prilikom preuzimanja robe). Za sve porudžbine ispod 4000,00 rsd troškovi dostave iznose 350,00 rsd. Za porudžbine iznad 4000,00 rsd dostava je besplatna. Troškovi dostave ne podrazumevaju troškove provizije za uplatu koje će vam naplatiti kurir Post express-a. Više o troškovima dostave možete saznati u delu internet prodavnice pod nazivom „Dostava robe“.

Odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od dana dostavljanja naručenog proizvoda, bez navođenja razloga. Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija, koji se dostavlja na mail potrošača. Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe u slučaju odustanka snosi potrošač. Roba se vraća na adresu navedenu na obrascu za odustanak. Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i po mogućnosti u originalnoj ambalaži, sa svom propratnom dokumentacijom. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Reklamacije

Potrošač može da izjavi reklamaciju Prodavcu zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka. U tom slučaju potrebno je da nas kontaktirate putem e-maila ili telefonom uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini. Prodavac će potrošaču potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je njegova reklamacija zavedena u evidenciji primljenih reklamacija. Po prijemu reklamacije, a najkasnije u roku od osam dana, Prodavac će pismenim putem obavestiti potrošača da li se njegova izjava o reklamaciji prihvata ili ne. U slučaju da se raklamacija prihvata, potrošač će dobiti i jasan predlog o načinu i roku izvršenja reklamacije, koji neće biti duži od 15 dana od prijema reklamacije.

Intelektualna svojina

Sadržaj objavljen na sajtu (tekstovi, slike, logotip) vlasništvo je Prodavca. Nijedan deo sajta laboratorijaperli.com ne sme biti upotrebljen u izradi drugih publikacija ili prezentacija u štampanom, elektronskom ili nekom drugom obliku bez prethodne saglasnosti autora. Nakit izrađen pomoću uputstava za rad prezentovanih na sajtu laboratorijaperli.com možete slobodno prodavati, ali ne smete kopirati i prodavati naše obrasce za rad.

error: Content is protected !!
Scroll to Top