Narukvica sa brick perlama

Narukvica od brick perli

Materijal potreban za izradu narukvice dužine oko 18 cm pronaći ćete u prodavnici klikom na linkove ispod:

Legenda

Narukvica sa brick perlama legenda

Uputstvo za izradu narukvice korak po korak

Korak 1: Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad (oko 2 m). Na svaki kraj stavite po iglu. Nanižite sedam kašastih perlica 12/0. Obe niti provucite kroz jednu brušenu perlu 4 mm. Napomena:Vodite računa da vam niti budu iste dužine.

Dodajte po tri kašaste perlice 12/0 na svaku nit i ukrstite niti tako što ćete ih provući u suprotnim pravcima kroz prvu rupu na brick perli. Prođite kroz perle još jednom kako biste ojačali omču na koju ćete kasnije zakačiti kopču.

Narukvica sa brick perlama korak 1

Korak 2: Na svaku od niti dodajte po dve kašaste perlice 12/0 i provucite ih u suprotnim pravcima kroz drugu rupu na brick perli. Na obe niti nanižite po jedan brick.

Na nit sa leve strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli. Zatim dodajte jedan brick i provucite je kroz drugu rupu na sledećoj brick perli. Na nit sa desne strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli, kao i kroz naredna dva brick-a.

Narukvica sa brick perlama korak 2

Korak 3:  Na nit sa leve strane nanižite jednu kašastu perlicu 12/0, jedan brick, provucite je kroz drugu rupu na brick perli koju ste dodali u prethodnom koraku i nanižite još jedan brick. Na nit sa desne strane dodajte jednu kašastu perlicu 12/0 i provucite je kroz sve tri brick perle.

Potom na nit sa leve strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli. Dodajte jednu brušenu perlu 4 mm i provucite je kroz naredni brick. Na nit sa desne strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli, brušenu perlu koju ste upravo dodali i narednu brick perlu.

Narukvica sa brick perlama korak 3

Korak 4: Na nit sa leve strane dodajte jednu kašastu perlicu 12/0, jednu brick perlu, jednu brušenu perlu 4 mm i još jedan brick. Na nit sa desne strane nanižite jednu kašastu perlicu 12/0 i prođite kroz brick, brušenu perlu i naredni brick.

Zatim na nit sa leve strane dodajte dve kašaste perlice 12/0 i pređite u drugu rupu na brick perli, nanižite još jedan brick i provucite nit kroz naredni brick. Na nit sa desne strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli, kao i kroz naredne dve brick perle.

Narukvica sa brick perlama korak 4

Korak 5: Potom na nit sa leve strane dodajte jednu kašastu perlicu 12/0, jednu brick perlu, provucite je kroz drugu rupu na brick perli koju ste dodali u prethodnom koraku i nanižite još jedan brick. Na nit sa desne strane nanižite jednu kašastu perlicu 12/0 i prođite kroz brick koji ste upravo dodali, drugu rupu na brick perli iz prethodnog koraka i naredni brick.

Sada na nit sa leve strane dodajte dve kašaste perlice 12/0 i pređite u drugu rupu na brick perli, nanižite još jedan brick i provucite nit kroz naredni brick. Na nit sa desne strane nanižite dve kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz drugu rupu na brick perli, kao i kroz naredne dve brick perle.

Narukvica sa brick perlama korak 5

Korak 6: Ponavljajte korake 3, 4 i 5 sve dok ne napravite željenu dužinu narukvice. Završite sa korakom 5 tako što ćete na nit sa leve strane dodati dve kašaste perlice 12/0 i zatim ćete je provući kroz drugu rupu na brick perli. Isto to ćete ponoviti i na desnoj strani. Na jednu od niti nanižite jedan brick, a sa drugom niti prođite kroz istu perlu u suprotnom pravcu.

Na svaku od niti dodajte po dve kašaste perlice 12/0 i provucite ih u suprotnim pravcima kroz drugu rupu na brick perli.

Na jednu od niti nanižite po tri kašaste perlice 12/0 i provucite je kroz jednu brušenu perlu. Zatim nanižite sedam kašastih perlica 12/0 i provucite nit nazad kroz brušenu perlu. Dodajte još tri kašaste perlice i prođite kroz brick perlu. Sa drugom niti prođite kroz sve perlice koje ste upravo nanizali kako biste ojačali omču.

Narukvica sa brick perlama korak 6

Korak 7: Prođite kroz rad, ukoliko je potrebno dodatno ga učvrstite i usput vežite nekoliko čvorova kako biste ga osigurali od raspadanja. Kroz omče od perlica provucite  alke i zakačite kopču.

error: Content is protected !!
Scroll to Top